Coaching

 

Mindfulness

Mindfulness coaching is een benadering waarbij mindfulness-principes worden geïntegreerd in coaching om je te helpen meer bewustzijn te ontwikkelen, stress te verminderen, en je algehele welzijn te verbeteren. Mindfulness, afkomstig uit de boeddhistische traditie, verwijst naar het bewust richten van aandacht op het huidige moment zonder oordeel.

Waar kan ik je als Mindfulness coach bij helpen:

 

 • Bewustwording van het Huidige Moment:

  Mindfulness coaching moedigt je aan om  bewust te worden van je gedachten, emoties en lichamelijke sensaties op het huidige moment. Dit bewustzijn helpt bij het ontwikkelen van emotionele intelligentie en zelfinzicht.
 • Ademhaling en Ontspanningstechnieken:

  Ademhalingsoefeningen en andere ontspanningstechnieken worden vaak geïntegreerd in mindfulness coaching. Deze helpen bij het verminderen van stress, bevorderen van ontspanning en verbeteren van het vermogen om kalm te blijven in uitdagende situaties.
 • Acceptatie en Zelfcompassie:

  Mindfulness gaat ook over  acceptatie en zelfcompassie. In coaching wordt gewerkt aan het verminderen van zelfkritiek en het hebben van een vriendelijke houding jegens zichzelf.
 • Focus en Concentratie:

  Door middel van mindfulnessoefeningen ontwikkel je een betere focus en concentratie. Dit kan je helpen bij het verbeteren van  prestaties op het werk of andere gebieden van het leven.

 • Stressmanagement:

  Richt zich op het identificeren van stressoren en het aanleren hoe om te gaan met stress. Hierbij worden technieken zoals mindful ademen, bodyscans en meditatie geïntegreerd.
 • Doelgerichtheid en Waarden:

  Het helpt je doelgerichter te leven en bij het identificeren van wat echt belangrijk voor je is.  Het kan ook helpen bij het nemen van stappen om die doelen te verwezenlijken.

 • Verbeterde Communicatie:

  Bewustwording van het huidige moment en het ontwikkelen van empathie dragen bij aan verbeterde communicatieve vaardigheden. Individuen leren effectiever te luisteren en met anderen te communiceren.
 • Persoonlijke Groei en Zelfontwikkeling:

  Mindfulnesscoaching is gericht op persoonlijke groei en zelfontwikkeling. Het kan je helpen om meer voldoening te vinden in het leven en je volledige potentieel te benutten.

 


Ademcoaching

Ademcoaching is een benadering die gericht is op het bewustzijn en de beheersing van de ademhaling om fysieke en mentale gezondheid te bevorderen. Het doel van ademcoaching is vaak om mensen te helpen een gezonde ademhalingspatroon te ontwikkelen, stress te verminderen, angst te beheersen en algemeen welzijn te verbeteren. Een ademcoach gebruikt verschillende technieken om individuen te begeleiden bij het verbeteren van hun ademhaling.

 

 • Bewustwording van de Ademhaling:

  Ademcoaching begint met het ontwikkelen van bewustzijn over het huidige ademhalingspatroon. Ik kan je o.a leren hoe jij je ademhaling kan observeren en identificeren of er sprake is van oppervlakkige, snelle ademhaling of juist langzame, diepe ademhaling.
 • Ademhalingstechnieken:

  Verschillende ademhalingstechnieken worden aangeleerd om specifieke doelen te bereiken. Dit kan onder meer diepe buikademhaling, verlengde uitademing, ademhalingsoefeningen voor ontspanning, en meer omvatten.
 • Stress- en Angstmanagement:

  Ademcoaching wordt vaak toegepast als een effectieve methode voor stress- en angstmanagement. Diepe, langzame ademhaling kan het zenuwstelsel kalmeren en het stressrespons verminderen.
 • Verbeterde Energie en Vitaliteit:

  Door middel van ademhalingsoefeningen kan ik je leren hoe je meer energie kunt krijgen en je vitaliteit kunt vergroten. Dit kan bijdragen aan een betere concentratie en alertheid.
 • Ontspanning en Slaapkwaliteit:

  Ademhalingstechnieken voor ontspanning worden vaak gebruikt om het lichaam voor te bereiden op rust en een goede slaapkwaliteit te bevorderen.
 • Bewustwording van Lichaamsspanning:

  De manier waarop we ademen is vaak verbonden met lichaamsspanning. Ademcoaching helpt je bewust te worden van gespannen ademhalingspatronen die verband houden met spierspanning en helpt bij het verminderen ervan.
 • Verbeterde Zuurstofopname:

  Door bewust te ademen en vollediger gebruik te maken van de longcapaciteit. Kan je de zuurstofopname verbeteren, wat de algehele gezondheid ten goede komt.